vineri, 8 ianuarie 2010

Comert in periferie


In Franta, comerciantii ce vand adidasi si haine de firma in targurile din periferia marilor orase spun ca acest tip de comert este o adevarata aventura. Desi declara ca au profit foarte mare de aproximativ 2000 euro pe saptamana, riscurile sunt pe masura.

Cartierele locuite de rakay (racheti) sunt precum Bronx-ul din SUA si este o adevarata aventura sa te plimbi de unul singur. Sunt situate  cam la aproximativ 50 km de Paris. In targuri hotii ce fura de pe tarabe si din buzunare sunt nelipsiti. Comerciantii afirma ca politia are frica in a interveni prompt deoarece raufacatorii sunt foarte multi si nu de putine ori au pornit adevarate revolte.

Ca sa poti face comert in aceste zone ai nevoie de minim doi bodyguarzi foarte bine pregatiti si care sa cunoasca  bine acele targuri. De cele mai multe ori se aleg membrii ai lumii interlope din acele orasele deoarece recunosc foarte repede hotii si pot rezolva in mod pasnic situatiile neplacute.

Desi sunt foarte multe riscuri comertul in aceste zone este foarte infloritor deoarece sunt foarte multi emigranti ce beneficiaza de ajutor social, magazinele sport de profil nefiind prezente. Comerciantii vand cu adaos foarte mic de 5-10 euro la perechea de adidasi avand profit pe rulaj deoarece o simpla taraba poate vinde si 500 perechi pe weekend.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu